Over ons

 Alius – Energie voor elkaar

Een wereld vol positieve energie. Daar draaien we bij Alius warm voor.Het is de reden dat Alius in 2007 is opgericht door Wil van der Meijden als  installateur van PV- systemen voor de particuliere markt. Inmiddels leveren en ontwikkelen we duurzame energie-oplossingen en zijn we de specialist op het gebied van klimaatbeheersing. Producten die ervoor zorgen dat we onze energiebehoefte in kunnen richten die onze planeet, niet slechter maakt, maar beter. Letterlijk ‘positieve energie’ dus.

We zijn bij Alius continu op zoek naar tools, kennis en oplossingen die bijdragen aan die wereld vol positieve energie. Een wereld die we iedere dag een beetje beter kunnen achterlaten voor onszelf en de mensen om ons heen. De juisten dingen doen, niet alleen voor onszelf, maar ook voor anderen. Dat is waar we energie van krijgen. En met die gedachte hebben we ‘energie voor elkaar’ onze lijfspreuk gemaakt.Drie eenvoudige woorden die ons vertellen wat we doen, voor wie we het doen en waarom we het doen.

Anno 2020 zijn we uitgegroeid tot een adviserende groothandel en zijn we een van de grootste SolarEdge distributeurs en kennispartners in de Benelux. Met het eigen ontwikkelde inleg-montagesysteem AElex bieden we een prachtig, strak en eenvoudig te leggen systeem.Ons AEsthetica in-dak montagesysteem is een veilige en brandwerende in-dak oplossing en sinds kort ook beschikbaar als BIM object.

Daarnaast hebben we sinds 2014 onze diensten uitgebreid door ons naast zonne-energie ook te richten op klimaattechniek. Met onze klimaatconcepten bieden we oplossingen die gericht zijn op warmteterugwinning, energiebesparing, klimaatbeheersing en ventilatietechniek voor de industriële- en agrarische sector en insectenkwekerijen.

Tot slot bieden wij met ons PVT-systeem, Volthera, een duurzame twee-in-een oplossing waarmee zowel elektriciteit als thermische energie (warmte) vanuit het dak wordt gehaald. De PVT-panelen vervangen de buitenunit of grondbron, benodigd voor een warmtepomp. De bron is dus stil en onzichtbaar.

Welke stap zet jij om de wereld van morgen een stukje beter te maken? Graag steken we energie in jou om samen te werken aan een wereld vol positieve energie.