Over ons

 Alius – Energie voor elkaar

Een wereld vol positieve energie. Daar draaien we bij Alius warm voor.Het is de reden dat Alius in 2007 is opgericht door Wil van der Meijden als  installateur van PV- systemen voor de particuliere markt. Inmiddels leveren en ontwikkelen we duurzame energie-oplossingen en zijn we de specialist op het gebied van klimaatbeheersing. Producten die ervoor zorgen dat we onze energiebehoefte in kunnen richten die onze planeet, niet slechter maakt, maar beter. Letterlijk ‘positieve energie’ dus.

We zijn bij Alius continu op zoek naar tools, kennis en oplossingen die bijdragen aan die wereld vol positieve energie. Een wereld die we iedere dag een beetje beter kunnen achterlaten voor onszelf en de mensen om ons heen. De juisten dingen doen, niet alleen voor onszelf, maar ook voor anderen. Dat is waar we energie van krijgen. En met die gedachte hebben we ‘energie voor elkaar’ onze lijfspreuk gemaakt. Drie eenvoudige woorden die ons vertellen wat we doen, voor wie we het doen en waarom we het doen.

Anno nu zijn we uitgegroeid tot een adviserende groothandel en zijn we een van de grootste SolarEdge distributeurs en kennispartners in de Benelux. We bieden met Aelex een prachtig inleg-montagesysteem voor verschillende dak toepassingen en Aesthetica, een veilige en brandwerende in-dak oplossing. Deze esthetische BIPV-oplossing is tevens beschikbaar als BIM-object.

In 2014 hebben we onze diensten uitgebreid door ons naast zonne-energie ook te richten op klimaattechniek. Met onze klimaatconcepten bieden we oplossingen die gericht zijn op warmteterugwinning, energiebesparing, klimaatbeheersing en ventilatietechniek voor de industriële- en agrarische sector en insectenkwekerijen. Met ons PVT-systeem, Volthera, bieden we een duurzame twee-in-een oplossing waarmee zowel elektriciteit als thermische energie (warmte) vanuit het dak wordt gehaald. De PVT-panelen vervangen de buitenunit of grondbron, benodigd voor een warmtepomp. De bron is dus stil en onzichtbaar. Tot slot hebben wij onze deuren geopend voor de zoutwaterbatterij GREENROCK. Een milieuvriendelijke en veilige manier accu opslag voor in het huis of in het bedrijf. Kortom Alius ontwikkelt, produceert en distribueert tools en producten die de wereld voorzien van duurzame energie. Op ons online platform MijnAlius kun je 24/7 bestellingen plaatsen, heb je inzage in productinformatie en kun je jouw actuele prijzen inzien. Kijk ook eens op onze evenementenpagina om je in te schrijven voor online of fysieke training die gegeven wordt door onze productspecialisten. Graag steken we onze energie in jou!